AKSARAY / ESKİL - Eskil Ortaokulu

Eskil Ortaokulu

MERKEZ MAH. GİRNE SK. ESKİL ORTA OKULU BLOK NO 10 ESKİL / AKSARAY
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Başarılar
1 Fen Lisesi,4 Anadolu Öğretmen Lisesi,4 Anadolu Lisesi,1 Sağlık Meslek Lisesi,4 Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 1 burslu öğrenci 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında başarı göstermiştir.2013-2013 Eğitim Öğretim Yılı 2 Anadolu Sağlık Meslek Lisesi,12 Anadolu Lisesi, 4 Anadolu İmam Hatip Lisesi,3 Endüstri Meslek Lisesi,1 Kız Meslek Lisesi kazanan öğrencilerimiz başarı göstermiştir. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 3 Fen Lisesi, 4 Sosyal Bilimler Lisesi, 2 Proje İmam Hatip Lisesi, 4 Önemli Anadolulu Lisesi, çok sayıda Meslek Lisesi ve çok sayıda bursluluk kazanan öğrencimiz başarı göstermiştir.
08.50-15.30
Kalorifer DOGALGAZ
Servis ve belediye araçları ile yapılmaktadır.
Aksaray İli Eskil İlçesi
İl merkezine 70 km uzaklıkta olup ilçe merkez okuludur.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%95